Spiga

Romano pabaiga

Šiandien pasielgiau kiek netradiciškai sau ir nuėjau į Cinémathèque - toks valdiškas Liuksemburgo kino teatras, kuriame rodo įvairius senus gerus filmus, režisierių retrospektyvas ir pan. Tai galėtų būti puiki siekiamybė Vilniaus Ozo videosalei. Suprantama, tame pinigų pertekusiame Liuksemburge Cinemateque yra tikrai puikiai išlaikoma.

Žiūrėtas filmas: The End of the Affair, pagal Grehem Greene romaną, kurio deja neskaičiau. Maurice Bendrix, 5-ojo dešimtmečio anglų rašytojas, vaidinamas Ralph Fiennes, išgyvena stiprų romaną su Sarah Miles (Julianne Moore) - Moriso draugo Henry (Stephen Rea) žmona. Atrodo, kad iš tokio įprasto siužeto nėra ko daug tikėtis, tačiau filme atskleista tokių aistros šuolių, kurių net negalėtum tikėtis. Nors vienas pažįstamas sakė: "Ai, mačiau, nuobodokas", tačiau nenuobodžiavau nė minutės (na gal porą minučių). Tiesą sakant, filmas privertė ir asmeniškai išgyventi nemažai dalykų. Be to, šiek tiek pasūdytas anglišku humoru (ne vien juokeliai, kurių nedaug, bet mąstysena).
Dar man labai patiko filmavimas. Nors filmas sukurtas 1999, tačiau vaizdas jame toks gilus kaip senuose filmuose. Jei pamenat kažkokį paslaptingą švytėjimą apie aktorius filme Casablanca, tai čia pasiektas panašus efektas. Ak, tie visagaliai dūmai :-). Kažkada studijų metais teko nešioti dūmų uždangą po filmavimo aikštelę (kadangi filmas buvo labai biudžetinis, tai tebuvo paprasta dūminė šaškė balėjoje, su kuria bėgiojau po filmavimo aikštelę - veidą graužė kaip reikiant), tai labai gerai žinau dūmų efektą vaizdui.
Rekomenduočiau stipresnio meilės jausmo ištroškusiems.

0 komentarai (-ų):