Spiga

Jau maniau, užteks apie hs, bet reikia stiprų argumentą atremti

Mano pamąstymus apie įsivaikinimo teisę homoseksualioms šeimoms labai svariai pakomentavo Andrius. Atsakyti prireiks atskiro straipsnelio.

Iš viso, nesuprantu, kam reikia stoti į kovą prieš gamtą? Taip, homoseksualumo ir heteroseksualumo atvejų yra gamtoje, čia viskas tvarkoje. Tad tvarkoje ir HS santykiai, tebūnie ir vedybos, negi gaila?

Puiku. Iš tiesų tai net ne biologinis, o teisinis klausimas. Kiekvienas žmogus yra laisvas pasirinkti, su kuo jam gyventi. Gal ten išvis sekso nėra, o vien platoniška meilė - mes juk po miegamuosius nelandžiojam ir negalim pasakyti.

BET. Ar homoseksualų (HS) pora gali susilaukti vaiko? NE. Tai fiziškai neįmanoma. Ir neįmanoma ne dėl ligos (nevaisingumas, per mažas spermatozoidų kiekis, jie per silpni ir t.t.). Žinduoliai ne hermafroditai. Tai kokia teisę HS turi kažką įsivaikinti? JOKIOS. Ir nesvarbu, kad HS šemos gali turėti "aukštą reitingą".

O jei per mažas spermatozoidų kiekis, tai tada galima įsivaikinti? Jei gamta taip nulėmė, tai kodėl turi būti kitaip? Visiškai suprantu, kad net ir nevaisingiems žmonėms motinystės ar tėvystės instinktai vis vien gyvi. Todėl ir galima.

Kodėl šiuo atveju aš aukščiau iškeliu teisę, o ne biologiją? Pateiksiu hipotetinį pavyzdį:
Štai normali heteroseksuali šeima. Bet pvz., vyras nevaisingas. Šeima nutaria kreiptis į vaisingumo kliniką. Po dirbtinio apvaisinimo gimsta kūdikis. Motina po poros metų žūsta autoavarijoj. Vaikas lieka su tėvu, kuris gal net ne giminė tam vaikui. Vyras galiausiai nusprendžia nebeslėpti savo homoseksualumo ir susidraugauja su partneriu (galbūt net jį veda). Ką daryti su vaiku? Ar atimti iš jų ir atiduoti į vaikų namus?

5 komentarai (-ų):

Anonimiškas

2008 m. vasario 20 d. 12:08

cia su tuo pavyzdziu pabaigoje tai jau truputi nusismulkinai, nes galima daug teoriju prigalvoti , taciau cia daugiau klausimas is esmes leisti ar neleisti is principo gejams isivaikinti ar ne..
as tai kol kas tokios nuomones, kad ne. Gal po keliu metu mano atsakymas bus taip :)
Vaidas

Mindaugas

2008 m. vasario 20 d. 13:41

Pas mus dar ir gėjų santuokos neįteisintos. Dar visuomenė tam nesubrendusi. Manau, klausimas turėtų būti ne AR, o KADA.

Andrius

2008 m. vasario 20 d. 18:17

Mindaugai, nepyk, bet netikęs pavyzdys. Kodėl? Įvertink statistiškai ir tikimybiškai tokias galimybes ir apsvarstyk, kokia čia skaičiai figūruoja.

Kam to reikia? Matai, jei bandysi kiekvienam, vos ne unikaliam atvejui sukurti po taisyklę, iš pasaulio išeis skysta vieta.

Tačiau atsakysiu į kalusimą: greičiausiai kad neatimti. Visgi pirminė šeima suformuota buvo anksčiau.

Tačiau kiek tokių atvejų gali pasitaikyti? Manau per metus ant vienos rankos būtų galima suskaičiuot galima. :)

O pabaigai: norit supratingo pasaulio, bet viską grindžiat tik teisiniais dalykais?. Sėkmės, reiškia drabstysimės purvais ir toliau, nes nebus jokio savitarpio supratimo, jokių elementarių bendrų vertybių.

Taigi, aš pasilieku griežtą "NE" dėl HS teisės įsivaikinti. Aš palaikau gamtą, nes gamta mus išleido. O mutacijos pasitaiko, nes nieko nėra gryno ir to negali būti.

Tiesa, kadangi tai visviena reikėtų teisiškai įformintį, laikyčiausi tokios nuomonės, jog motyvacija, kodėl hs negali įsivaikinti neturėtų skambėti kaip diskriminacinis raštas :)

Anonimiškas

2008 m. vasario 21 d. 03:17

Puikiai pataikyta, Mindaugai! Klausimas yra ne AR, o KADA. Ir kol kas atsakymas yra DAR NE.

GeorginA

2019 m. birželio 19 d. 23:58

Tikra Meilė Rašybos Ratukas, Dr. Obodo. Burtai pritraukti meilę, Sustabdyti santuokos nutraukimo, Santuokos Burtai, Pareikšti prarastą meilę, Pinigus ir turtingus burtai, Apsaugos burtai, vaisingumo rašybos ..Kontaktinė Info
El. paštas: templeofanswer@hotmail.co.uk
Skambinkite,Viber ir whatsapp +2348155425481