Spiga

The Lake House (2006)

Dar studijų laikais kažkas iš dėstytojų kalbėjo, kad yra tokia teorija jog pasaulyje sukurta viso labo tik trisdešimt originalių scenarijų pagal kuriuos pastatyti originalūs filmai, o visi kiti tik išplaukia iš jų. Neskaičiau šių scenarijų, nežinau ar mačiau filmus pastatytus pagal juos, bet man ši teorija dabar visada padeda susidarant nuomonę apie filmą. Pažiūrėjęs gerą filmą dažnai pagalvoju ar galėtų jis pretenduoti į vieną iš jų, o gal galėtų būti trisdešimt pirmas. Gyvenant informacijos amžiuje iš ties labai sunku išvysti ką nors originalaus. Dažnai būna taip, kad dar net neįpusėjus jau žinai, kaip įvykiai klostysis toliau, o apie kokius nors subtilesnius minties vingius juokinga net ir pagalvoti.
Man The lake House paliko labai malonų įspūdį. Puikūs aktoriai Sandra Bullock ir Keanu Reeves, užburianti ir įtraukianti muzika, pakankamai originalus ir netikėtas scenarijus. Malonus atsipalaidavimas nuo erzinančios kasdienybės ir rutinos, originaliai ir subtiliai atskleisti dviejų žmonių santykiai. Tai vienas iš tų filmų, kai įsijungęs, bet kada nuo bet kurios vietos, jau nebegali atsitraukti.
Nemėgstu pasakoti filmo siužeto, nes pasakoti gero filmo siužetą ir spręsti ar verta jį žiūrėti ar ne, tai tas pats kaip prieš einant į spektaklį ar operą pagal libretą spręsti ar patiks vaidinimas. Rekomenduočiau šį filmą pažiūrėti visiems pavargusiems nuo kasdienybės, pasiilgusiems gilesnių jausmų ar šiaip dvasinio atsipalaidavimo. Filme yra daug subtiliai susijusių detalių ir mįslių, todėl kaip ir visus gerus filmus patarčiau žiūrėti labai atidžiai, neatidžiai žiūrint lengva pamesti siužetinę liniją.

Level.lt jis pigesnis nei amazonėj, bet irgi nepigus (Mindaugo pastaba)

0 komentarai (-ų):