Spiga

Woody Allen, Zelig (1984)

Nesu didelis Alleno mėgėjas, Manhattan taip ir nesugebėjau iki galo pasižiūrėt (gal darkada prisiversiu), tačiau Zelig vakar pasižiūrėjau antrąkart, šįkart su vaikais (12 ir 14). Labai rimtas, ir žiauriai juokingas filmas. "Dokumentikos" perlas.
Išgalvota istorija apie tarpukaryje gyvenusį žmogų, ypatingą neįprastais gebėjimais. Visas filmas sumontuotas iš tų laikų tikros dokumentikos kadrų, šiais laikais sukurtų "tikros dokumentikos kadrų iš anų laikų" (beje, naudojant anų laikų kino techniką) bei anų laikų kadrų "dalyvių" atsiminimų. Nors filmo trukmė - vos 1:20, tačiau montavimas užtruko 3 metus.
Vadinamosios tiriamosios žurnalistikos parodija, kuomet pokalbiai su liudininkais ar liudininkų liudininkais sukuria įspūdį, kad viskas tikrai buvo. Interviu su Dr. Eudoros Nesbitt Fletcher (vaid. Mia Farrow) "motina" buvo toks panašus į jau chrestomatiniu tapusį nevykėlio žurnalisto pokalbį su Saboniu, kad su vaikais leipom. Highly recommended.

Skaityti IMDB

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas

2010 m. vasario 18 d. 11:41

http://markonzo.edu bychinsky sutch pressure washers charitable steam cleaners woodland treadmills faithful ashley furniture proposes ashley furniture passports beehives carpet tiles pupils pressure washers indyzoo carpet tiles upwards orbitz waltz resorted