Spiga

Somebody

Nebuvau mirtinas Depechų fanas (na gal tik albumas Songs of Faith and Devotion buvo sukamas ištisai kurį laiką). Šiandien tūkstantąjį (dėl kai kurių priežasčių) kartą prisiminiau DM dainą Somebody. Bet niekada jos nebuvau matęs. Nuėjau į jutūbą ir štai:



Brač, net nemaniau, kad ne Deivas dainuoja.
Paskaičau komentarus. Koks gi aš neoriginalus:

1. this is their most beautiful song. this reminds me of a girl named debbie who i never had the courage to say how i really felt.

2. I agree. It reminds me of my first love.

ir taip toliau.

Bet daina man vis vien nereali.

Video problemos Firefox'e

Pirmai maniau, kad tai laikini sutrikimai, tačiau jau kurį laiką man Firefox'as dažniausiai nerodo video, pvz. iš youtube. Kad ir šiame bloge man pačiam video nesimato. Žiūrint per IE viskas veikia kuo puikiausiai. Gal galit ką patart? Naudoju paskutine Firefox 3.0.4.

Kovo vanduo

Straipsnelį skiriu tiems, kurie MYLI Bossa Nova. Daina - Aquas de Marco (Kovo vandenys). Iki šiol buvau girdėjęs tik pakankamai standartinę versiją, panašią į šią:



Bet prieš keletą dienų iš vieno bičiulio gavau kompaktą atsitiktine tvarka parinktų retesnių ar gražesnių bossa nova'ų. Užsikabinau už vienos: Antonio Jobim ir Elis Regina (sk. Eliš Režyna).

Persirgęs ja, užsikabinau ir už kitos tos pačios dainos versijos: David Byrne ir Marisa Monte. Šioji mane išvis pribloškė: Bossa Nova ir New Wave sintezė (abu reiškia maždaug tą patį lingvistiškai, tačiau ne muzikos pasaulyje).
Pradėjau ieškoti daugiau muzikos su Byrne su Monte. NIEKO! Atrodo, tai buvo proginis įrašas.

Beje, anuos du, jei kas pageidautų, galėčiau atsiųsti. Rašykit į komentarus, bijau dėt nuorodas.

Taigi, beieškodamas Byrne/Monte aptikau nuostabių dalykų, kurie man visą naktį miegot nedavė. Visų pirmiausia: dar pora variantų nuo Jobim ir Regina. Ankstyvesnis - dar iš tų laikų kai šukuosenos ir marškinėliai buvo lygiai taip svarbu kaip ir muzika:



Nedaug skiriasi nuo paties pirmojo pavyzdžio, tiesa? Antrasis jų duetas įrašytas gal po 15-20 metų, man kur kas nuoširdesnis ir tikresnis. Pirmoje dainos dalyje neglai atitraukti akių nuo Elis gestikuliavimo ir mimikos. Antroje dalyje (montažas?) Elis rankoje atsiranda cigaretė. Dainai tai netrukdo, tik padeda. (Iš tiesų Elis mirė nuo perdozavimo, ir jos mirtis buvo nacionalinė nelaimė Brazilijoje.



Dainos branda čia: vėl Elis Regina. Veidas - šventosios. Verkiau:



Jei kam įdomu (kadangi angliška versija iš tikrųjų skiriasi nuo portugališkos. Kadangi pietų ir šiaurės pusrutuliuose kovo vanduo reiškia visai ką kita - apie tai galit pasiskaityti wikipedijoje), čia yra tas pats klipas tik su angliškais tiksliai išverstais subtitrais, tik vaizdas trūkčioja):



Paskutinis variantas, mane sužavėjęs ne mažiau nei Elis, - nepažįstamos merginos iš Čikagos. Ji net ne brazilė ar portugalė. Tačiau kol kas nemačiau nieko geresnio, kas galėtų prilygti Elis:



Gėris dar egzistuoja.